Takeaway leverde bijna 300 miljoen bestellingen in 2021, maar het winst- en verliescijfer blijft onbekend

Online bestellingen zijn bij Just Eat Takeaway.com met 14 procent gestegen in het vierde kwartaal. Dat meldt Europa’s grootste maaltijdbezorger zelf op woensdag. Het bedrijf kon daarmee zijn financiële prognose voor 2022 waarmaken. 

Er werden in het totaal zo’n 273,7 miljoen bestellingen afgeleverd in het vierde kwartaal van 2021. Dat is een pak meer dan het aantal bestellingen in dezelfde periode het jaar ervoor. Het ging toen om 240,4 miljoen bestellingen.

Toch begint de boost die de maaltijdbezorgers kregen van de toegenomen bestellingen tijdens de Covid-19-pandemie stilaan af te nemen. Of dat ook helemaal klopt voor Takeaway valt nog af te wachten. De maaltijdbezorger maakte woensdag nog geen winst- en verliescijfers bekend. Toch zou er, volgens CEO Jitse Groen, vooruitgang gemaakt zijn en is het verlies kleiner dan in de eerste helft van 2021.

“We hebben onze aangepaste winst op rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie in de tweede helft van 2021 duidelijk verbeterd, en we zullen dit jaar verdere verbeteringen doorvoeren”, zei hij in een verklaring.

Aandelen gezakt

De aandelen van Takeaway zijn tot nu toe in 2022 met 11 procent gedaald. Dinsdag sloot het af op 43,2 euro, wat ver onder hun all-time high van boven 109 euro in oktober 2020 is.

Takeaway moet zijn volledige winst op 2 maart rapporteren.

(lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.