Corona-effect bij Just Eat Takeaway: maaltijdorders +46 procent

Het maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway lijkt te profiteren van de coronacrisis omdat meer mensen eten thuis laten bezorgen.

De Brits-Nederlandse groep zag in het derde kwartaal het aantal bestellingen met 46 procent, dus bijna de helft, oplopen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, tot ruim 151 miljoen orders, zo blijkt uit een tussentijdse update.

Het bedrijf is ook in België actief, maar afzonderlijke cijfers voor ons land staan niet in het persbericht over de kwartaalresultaten. In Nederland steeg het aantal orders met een derde, in Duitsland met bijna de helft.

Fusies

De integratie van Just Eat en Takeaway.com ligt op schema. Het Britse Just Eat fuseerde begin dit jaar met het Nederlandse Takeaway. De onderneming verwacht nog steeds dat de overname van de Amerikaanse branchegenoot Grubhub in de eerste helft van 2021 kan worden afgerond. Begin oktober gaven de aandeelhouders van Just Eat Takeaway groen licht voor de deal. De overname wordt volledig in aandelen afgehandeld en er is een bedrag van zo’n 7,3 miljard dollar mee gemoeid.

Het bedrijf heeft het aanbod van restaurants de laatste periode uitgebreid met onder meer 800 restaurants van McDonald’s wereldwijd.

Meer
Lees meer...
Markten