Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Superkern komt tegemoet aan gezondheidssector: twee koninklijke besluiten afgeschaft

Logo Business AM
Politiek

23/05/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). - EPA

De twee koninklijke besluiten die onvrede veroorzaakten bij het zorgpersoneel zijn van tafel. Dat is zaterdag overeengekomen tijdens de bijeenkomst van de ‘superkern’, de top van de federale regering en de tien partijen die de volmachten steunen.

Een van die besluiten geeft de gouverneurs de mogelijkheid om personeel op te vorderen. Een ander besluit laat zorgkundigen meer taken uitvoeren die voordien alleen door verpleegkundigen gedaan mochten worden. De onvrede over de wetteksten leidde al tot stakingsaanzeggingen in ziekenhuizen.

Op het wekelijkse overleg van de zogenaamde superkern werd zaterdag beslist de twee besluiten in te trekken. Technisch gesproken moeten er nu twee nieuwe kb’s worden gestemd die de effecten van de vorige twee teniet doen.

Immuniteitstests

Daarnaast is er ook een principieel akkoord over een maximumprijs voor de zogenaamde serologische tests voor Covid-19 bij de huisartsen. Bij serologische testen wordt nagegaan of iemand antilichamen heeft tegen het coronavirus en dus besmet is geweest. Er geldt een terugbetaling van 9,60 euro voor bepaalde doelgroepen.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO