Franstalige socialistische vakbond wil staken in ziekenhuizen en rusthuizen

De socialistische bediendebond Setca, de Franstalige tegenhanger van het BBTK, dient maandag een stakingsaanvraag voor onbepaalde duur in voor de volledige medische sector in Brussel en Wallonië. Die komt er twee dagen nadat premier Sophie Wilmès (MR) werd uitgejouwd in een Brussels ziekenhuis.

De aanvraag dekt ‘alle acties door legitieme boosheid’ in ziekenhuizen, rusthuizen en andere gezondheidsdiensten, waaronder thuishulp.

Er heerst al langer ontevredenheid in de gezondheidszorg. Dit weekend nog werd premier Wilmès uitgejouwd in een Brussels ziekenhuis toen ze daar op bezoek ging. Het was haar eerste bezoek aan de medische sector in de coronacrisis. Een week eerder hadden de chirurgen van datzelfde ziekenhuis haar een striemende protestbrief gestuurd waarin ze het gebrek aan middelen aanklaagden.

Dit weekend haalde partijgenote Marie-Christine Marghem uit naar de protestvoerders. Ze noemde hen ‘kinderen die hun willetje niet krijgen’. Het legt de kloof tussen het terrein en de politiek bloot. Dat mondt nu dus uit in een staking. Wanneer er gestaakt wordt, is nog niet geweten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20