Super Mario-pretpark in Japan opent na corona-uitstel in de lente de deuren

Universal Studios Japan, een groot pretpark in Japan, wordt in de lente van 2021 uitgebreid met een gedeelte dat volledig is toegewijd aan de alomgekende loodgieter Mario. De lancering moest worden uitgesteld door de uitbraak van de coronapandemie.

De opening van Super Nintendo World, het nieuwe gedeelte van de Japanse pretpark, stond normaal gepland voor deze zomer, maar het coronavirus heeft roet in het eten gegooid. Net zoals in andere landen heeft Japan maatregelen opgelegd om het coronavirus in te dijken, waaronder social distancing.

Opening voor de Olympische Spelen

Een concrete openingsdatum is er nog niet, maar de gamegigant wil het park openen voor de start van de Olympische Spelen 2021 in juli. Nintendo mikt dus op de lente.

Wie Super Nintendo World bezoekt, zal onder meer een rit kunnen maken op een attractie gebaseerd op Yoshi, de groene dinosaurus die Mario meermaals ter hulp schiet. Ook de ervaring van het populaire game Mario Kart staat op het menu. Het opzet is een ervaring meegeven alsof de bezoeker echt in een game zit. Maar hoe dat er concreet gaat uitzien, wordt niet duidelijk uit de officiële presentatie van het park:

https://www.youtube.com/watch?v=CJTGLONYRjE

Het park Universal Studios Japan moest in februari de deuren sluiten als gevolg van het coronavirus. Sinds juni zijn de activiteiten met mondjesmaat opnieuw opgestart. Vanzelfsprekend doet het pretpark dit met respect voor alle getroffen maatregelen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20