Storing bij alle diensten van Facebook

Omstreeks 23u30 zijn kenden verschillende diensten van Facebook stevige storingen in België. Zowel Facebook, Facebook Messenger als Whatsapp zouden problemen kennen. De storingen zouden wijdverspreid zijn: in zowat alle grote Vlaamse steden werden storingen gemeld.

Over de storingen van Messenger liepen al minstens 2.000 meldingen binnen bij allestoringen.be. Het zou vooral de verbinding met servers zijn die problemen oplevert. Over Facebook en Instagram gaven al 12.000 mensen in totaal aan dat ze problemen ondervonden. Ook chat-applicatie Whatsapp kent problemen, al zouden die beperkter zijn. De storing van Whatsapp is echter zeer lokaal: enkel in Antwerpen, Gent en Brussel ondervinden mensen last, voorlopig althans.

Het is niet de eerste keer dat Facebook grootschalige storingen kent. Ook in oktober en november vorig jaar gingen de verschillende diensten van het bedrijf plat. In oktober kende het bedrijf de ochtend na de storingen een beursschok: de aandelen van Facebook (ondertussen Meta) zakten 5 procent in waarde, waardoor CEO Mark Zuckerberg 7 miljard dollar kwijtraakte.

Update

De storingen zouden maar van korte duur zijn. Een twintigtal minuten na de eerste problemen zouden Facebook en Facebook Messenger alvast weer gewoon werken, voor de meeste mensen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20