Star Wars in het echt: fabrikant van vliegende racewagens wil dit jaar nog eerste ‘pod race’ organiseren

De vliegende auto is geen fictie meer en dus was het een kwestie van tijd eer de eerste wedstrijden georganiseerd werden. Rechtstreeks uit uw Star Wars-dromen komt de Airspeeder in het vizier. Nog dit jaar zou die de lucht in moeten.

Alauda, het Australische bedrijf achter de Airspeeder, lanceerde in 2019 al een prototype van de luchtracer. Nu zegt het bedrijf de volgende testfase in te gaan.

Testpiloten

Om te testen of de Airspeeder veilig en snel genoeg is, zette Alauda eerder al testpiloten van de US Air Force in. Het nieuwste model, de MK4, is bedoeld voor races.

Het bedrijf wil van MK4-races de nieuwste motorsport maken. De aantrek is duidelijk: Star Wars in het echte leven. Daarnaast mikt Alauda ook op andere racefanaten, een luchtrace spreekt natuurlijk tot de verbeelding.

Het is vooral de bedoeling van Alauda om zo een luchtrace virtueel te streamen. VIPS zullen het schouwspel live kunnen aanschouwen.

Kijk hier alvast even naar beelden van de Airspeeder.

De Airspeeders gebruiken technologie die ook nodig is in zelfrijdende auto’s om afstand van elkaar te houden. Ze worden aangestuurd door ervaren piloten.

Specs

Een Airspeeder kan snelheden tot 240 kilometer per uur halen. Er zitten 4 elektrische motoren van 24 kW in en het toestel kan ongeveer honderd kilo ballast dragen.

De luchtracer zelf weegt een 260 kilo, wat hem behoorlijk wat vermogen per kilo oplevert, efficiënter dan de meeste Formule 1-wagens. Er zullen, omdat het elektrische auto’s zijn, korte pitstops zijn en ook de races zelf zullen het kort houden.

De eerste race staat gepland voor het najaar van 2020. Tot dan worden er testen uitgevoerd in de woestijn van Australië, bij Adelaide.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20