Stakingen in Frankrijk zetten verkeer in Parijs muurvast

Acties tegen de pensioenhervormingen zorgen voor immense verkeersdrukte in Frankrijk. De metro en voorstadslijnen staken.

De aanhoudende staking tegen de pensioenhervorming in Frankrijk heeft in de omgeving van Parijs ook maandag honderden kilometers file veroorzaakt. Rond 8 uur ’s morgens stond er 600 kilometer file, zegt verkeersdienst Sytadin. Normaal is dat de helft.

TGV

Ook maandag zijn er stakingen in de Parijse metro en de voorstadstreinen. Het is al de vijfde dag op rij dat er grote hinder is voor het openbaar vervoer. Ook het internationale verkeer is beperkt. Volgens de Franse spoorwegmaatschappij SNCF rijdt slechts een vijfde van de TGV’s of hogesnelheidstreinen.

De komende dagen is er weinig beterschap in zicht. De staking is gericht tegen de pensioenhervorming van de centrumregering van de Franse president Emmanuel Macron. Voor dinsdag hebben de vakbonden opgeroepen tot nieuw massaprotest. Woensdag wil premier Edouard Philippe de plannen gedetailleerd voorstellen. De pensioenhervorming is een van de prioritaire projecten van Macron.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20