Stad Benidorm lanceert bijna wanhopige all-in formule om toeristen te lokken

De Spaanse stad Benidorm lanceert een nieuwe all-informule die toeristen moet terugbrengen naar de toeristische trekpleister. Die speelde sinds het begin van de pandemie driekwart van zijn bezoekers kwijt.

Wie 270 euro betaalt, krijgt in ruil 6 overnachtingen in een van 250 beschikbare appartementen in de stad. Voor die prijs mag ontbijt, middag- en avondmaal worden genuttigd in een van een twintigtal restaurants naar keuze. Niet inbegrepen zijn alcoholische dranken. Goedkopere formules zijn beschikbaar voor mensen die geen drie keer daags op restaurant willen. Ook wie enkel voor de overnachtingen wil betalen is welkom. Deze laatste formule kost 125 euro voor zes dagen.

Benidorm trekt ook de kaart van de ‘digitale nomaden’

Benidorm trekt ook de kaart van de ‘digitale nomaden’. Dat zijn mensen die aan een computer voldoende hebben om hun werk te kunnen doen. Onder het motto ‘Leven in Benidorm, werken vanuit het paradijs’ hoopt de stad deze winter vooral informatici aan te trekken. De stad staat vandaag nog altijd eerder bekend om zijn aantrekkingskracht op grote aantallen senioren die er komen overwinteren.

Spanje betaalt een geweldige prijs voor de pandemie. In de eerste 7 maanden van 2020 is het aantal buitenlandse bezoekers met 75 procent gedaald.

Toerisme is de op twee na belangrijkste economische sector in het land, goed voor 10 procent van het bbp. In 2018 boekte de sector een omzet van 160 miljard euro en stelde die 3 miljoen mensen tewerk. Maar in sommige regio’s is toerisme goed voor ruim een derde van het bbp. De Balearen en de Costa Blanca bijvoorbeeld.

Ondanks bijkomende maatregelen om het coronavirus tegen te gaan en toeristen terug te brengen, worden in het land dagelijks opnieuw meer dan 10.000 bevestigde gevallen opgemeten.

Meer
Lees meer...
Markten