Staalakkoord VS-EU is opkikker voor Harley-Davidson

De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben een akkoord bereikt over de heffingen op de import van staal en aluminium door de VS.

Gina Raimondo, de Amerikaanse minister voor Handel, zei dat de importheffingen van kracht blijven, maar dat een bepaalde hoeveelheid aluminium en staal heffingsvrij zal mogen worden geïmporteerd. In ruil zal de EU bepaalde importheffingen verlagen. Dat zou goed nieuws zijn voor onder meer motorfietsbouwer Harley-Davidson.

Trump

De heffingen van 25 procent op geïmporteerd staal en van 10 procent op aluminium werden in 2018 ingevoerd door toenmalig president Donald Trump. De EU reageerde met eigen tarieven op Amerikaanse producten als motorfietsen van Harley-Davidson, jeans van Levi Strauss en whiskey.

Raimondo hoopt met de maatregel de druk op de wereldwijde aanvoerketen wat weg te nemen. Op 1 december dreigde de EU zijn importheffingen te verdubbelen als er geen akkoord zou worden bereikt.

Meer
door businessam.be
Mijn Volglijst

Update: EBA: Europese banken staan er beter voor

04/12/2021 10:54

(ABM FN-Dow Jones) De grootste Europese banken hebben hun solvabiliteit, winstgevendheid en liquiditeit zien stijgen. Dit bleek vrijdag uit de laatste transparantie-oefening van de Europese bankautoriteit EBA.

Aan het einde van het tweede kwartaal stond de CET 1 ratio van de120 deelnemende banken op 15,8 procent. Dat is 0,8 procentpunt meer dan medio 2020. Fully loaded steeg het percentage van 14,7 naar 15,5 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20