Spotify lanceert nieuwe feature My Spotify met gepersonaliseerde functies

Muziekstreamingdienst Spotify heeft met My Spotify een nieuwe functie gelanceerd. Het lijkt te gaan om een dienst die verdacht veel doet denken aan het populaire Spotify Wrapped, maar dan wel een heel jaar lang toegankelijk is. Voorlopig komt deze nieuwe tool wel nog niet naar België.

In het nieuws: Spotify heeft de nieuwe functie My Spotify voorgesteld. De muziekstreamingdienst wil daarmee zijn diensten nog meer gepersonaliseerd maken voor gebruikers.

“Personalisatie is een van de Spotify-functies waar luisteraars het meest van houden. Daarom streven we er voortdurend naar om de juiste inhoud op het juiste moment te tonen. We weten dat luisteraars hun eigen werelden op Spotify hebben gebouwd die nergens anders kunnen worden gerepliceerd. We zijn blij dat fans via My Spotify functies kunnen ontdekken die deze werelden nog unieker zullen maken.”

My Spotify

De nieuwe functie My Spotify zal gebruikers via banners op de hoogte houden van hun luistergedrag. Deze banners zullen te zien zijn op de startpagina. Het gaat om informatie over bepaalde artiesten, bepaalde genres en andere informatie over je luistergedrag. Er komt ook informatie over wanneer je precies naar wat luistert.

  • Verder krijg je ook de kans om aan de hand van al die gepersonaliseerde informatie met artificiële intelligentie (AI) een soort radiostation te laten samenstellen. Daarbij krijg je dan muziek te horen die past bij jouw muzieksmaak.
  • In ‘Made for You’ krijg je dan weer persoonlijke afspeellijsten te zien.

Spotify Wrapped: Het mag duidelijk zijn dat Spotify voor de lancering van deze nieuwe functie inspiratie haalde bij Spotify Wrapped. Dit persoonlijk jaaroverzicht is sinds enkele jaren telkens in december beschikbaar voor alle gebruikers. Met My Spotify krijg je nu dus een gelijkaardig overzicht dat je heel het jaar door kan zien.

Maar: My Spotify zal eerst gelanceerd worden in Australië, Canada, Ierland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Wanneer België aan de beurt is, is nog niet bekendgemaakt.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.