Spotify verhoogt prijzen opnieuw in VS; volgt ook België?

Spotify heeft in de Verenigde Staten een prijsverhoging aangekondigd voor zijn Premium-abonnementen. Het gaat om een verhoging van 1, 2 of 3 euro. Voorlopig is het nog onduidelijk of abonnementen binnenkort ook in België duurder worden.

In het nieuws: Spotify heeft in een eigen blogpost aangekondigd dat abonnementen in de Verenigde Staten duurder worden. “We passen onze prijzen aan om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven investeren en innoveren om onze producten beter te maken. We willen gebruikers de beste ervaring kunnen bieden”, valt daar te lezen.

  • Spotify wijst in zijn post niet enkel op muziek, maar ook op podcasts en audioboeken. Vooral in die laatste twee is het bedrijf de laatste tijd zwaar aan het investeren. Zo hebben abonnees in de Verenigde Staten toegang tot een ruime database aan audioboeken.

De details: De prijsverhoging geldt voor de Premium-, Duo- en Family-abonnementen. Spotify Premium gaat nu 11,99 dollar per maand kosten, vergeleken met de huidige prijs van 10,99 dollar. Spotify Duo wordt 16,99 dollar in plaats van 14,99 dollar. Spotify Family gaat van 16,99 dollar naar 19,99 dollar per maand. Studenten blijven wel maar 6 dollar per maand betalen.

  • De prijsstijgingen gelden meteen voor nieuwe abonnees en zullen binnenkort ook voor bestaande abonnees doorgevoerd worden in de Verenigde Staten.

België?

Voor abonnees in de Verenigde Staten is het al de tweede prijsverhoging in amper één jaar tijd. In totaal zijn de abonnementen van Spotify op één jaar dus 20 à 30 procent duurder geworden.

Die vorige prijsverhoging had ook gevolgen voor ons land, want toen werden de abonnementen ook hier duurder. Het is nog niet bekend of dat nu ook het geval zal zijn.

Meer