Spotify brengt met ‘Car Thing’ voor de eerste keer hardware op de markt

Een klein groepje abonnees van Spotify kreeg deze week toegang tot ‘Car Thing’. Dat is een radio waarmee u via ‘voice control’ Spotify in uw auto kan streamen. Het toestel zal uiteindelijk rond de 80 dollar kosten.

In het nieuws: ‘Car Thing’, ofwel ‘Autoding’, zo heet het product dus echt, wordt deze week getest door Spotify onder een select groepje Amerikaanse gebruikers van het platform. Dinsdag stuurde Spotify de gelukkigen een uitnodiging om deel te nemen aan de test. Zij kregen het toestelletje gratis opgestuurd. Enkel voor de verzendkosten moesten de gebruikers opdraaien.

Een droom gaat in vervulling: Spotify speelt al lang met het idee om buiten streamingdiensten ook hardware aan de man te brengen. Daniel Ek, de CEO van Spotify, droomt naar eigen zeggen al jaren over een toekomst waar mensen allerlei futuristische snufjes zullen bezitten die verweven zijn met muziek.

Met ‘Car Thing’ is die stap eindelijk gezet. Spotify blijft wel voorzichtig, de grootste focus van de onderneming blijft het onderhouden van haar muzikale streamingdienst met zo’n 345 miljoen abonnees.

Wat heeft het toestel in zijn mars? ‘Car Thing’ was eigenlijk het koosnaampje van het toestel tijdens de ontwikkelingsfase binnenshuis. Spotify koos ervoor om de naam te houden, waardoor het toestel overkomt als een heel bescheiden poging om de hardwaremarkt te verkennen. Maar wat kan je precies doen met ‘Car Thing’?

  • Het toestel kan in uw radio de hele catalogus van Spotify streamen. Dit zal via de wifi- of mobiele dataverbinding van uw smartphone gebeuren.
  • ‘Car Thing’ kan worden bediend door een touchscreen of door uw stem. Er is een hele resem ‘voice commands’ ingebouwd in het apparaat. Volgens Spotify kan het toestel bestaande audiosystemen in uw auto goed aanvullen.
  • Het apparaat komt met een aantal toebehoren waarmee u ‘Car Thing’ kan vastmaken aan het dashboard. 
  • Volgens Spotify zal het toestel uiteindelijk over de toonbank gaan voor ongeveer 80 dollar.

Hoe kan u een ‘Car Thing’ bemachtigen? Helaas is er op dit moment een wachtrij. U kan aanschuiven via de website carthing.spotify.com. Op dit moment is het wel helemaal niet zeker hoeveel van de toestellen Spotify zal produceren. ‘Onze focus is op dit moment om een hele kleine uitrol te verzorgen’, zei een woordvoerder van Spotify. ‘We zullen in de nabije toekomst onze verdere plannen voor het toestel uit de doeken doen’, klonk het.

Lees ook: Weinig artiesten verdienen op Spotify meer dan 100.000 dollar per jaar

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20