“Als sportwashing mijn bbp verhoogt, zal ik het blijven doen”, kroonprins Saoedi-Arabië haalt mensenrechtenactivisten op de hals

De Saoedi-Arabische kroonprins Mohammed bin Salman had een niet mis te verstaan antwoord op de beschuldigingen dat zijn land aan sportwashing zou doen. 

Waarom is dit belangrijk?

Sportwashing komt voor wanneer bepaalde personen of entiteiten hun imago trachten op te poetsen door middel van positieve publiciteit, gelinkt aan sport. In het geval van Saoedi-Arabië worden heel wat bekende atleten contracten aangeboden om de aandacht te verschuiven van mensenrechtenschendingen.

"Het kan me niet schelen. Ik heb 1 procent groei in bbp dankzij sport, en ik streef naar nog eens 1,5 procent. Noem het wat je wilt”, zo zei de Saoedische kroonprins in een interview met Fox News.

  • Bin Salman gaf aan dat er “slechte wetten” van kracht zijn in het land waar hij niet mee akkoord gaat, maar dat hij niet kan tussenkomen in de rechterlijke macht.
  • Activisten wezen er snel op dat bin Salman quasi absolute macht heeft en dus wel de mogelijkheid heeft om wetten aan te pas
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer