Op naar een split tussen Poetin en zijn voornaamste adviseurs?

De relatie tussen de Russische dictator Vladimir Poetin en zijn voornaamste adviseurs is de laatste maanden serieus bekoeld. Vooral met zijn vaste rechterhand, Nikolai Patroesjev, liepen de gemoederen afgelopen week hoog op.

Waarom is dit belangrijk?

Een groot deel van het conflict in Oekraïne wordt niet aan het front beslist, maar in de kamers van het Kremlin in Moskou. Daar vergadert de Russische dictator Poetin met zijn adviseurs, om het verder verloop van de oorlog te bedisselen in de Nationale Veiligheidsraad. Daar vergadert de president met zijn ministers en de topmannen van zijn administratie.

In het nieuws: Patroesjev stuurt zijn kat naar de laatste vergadering.

  • Nikolai Patroesjev, de secretaris van de Veiligheidsraad, staat bekend als een van de belangrijkste mannen in het Kremlin, en wordt genoemd als opvolger van Poetin als president, mocht die het loodje leggen. Als secretaris is hij ook een vast lid van de Veiligheidsraad; op de digitale meeting van afgelopen vrijdag was hij echter niet te bespeuren.
  • Aan de basis zou een ruzie met Poetin liggen, zo schrijf het Telegra
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer