SpaceX lanceert Starlink Global Roaming Service, zijn wereldwijde internetservice van 200 dollar per maand

Nu de concurrentie langzaam op gang komt, doet Elon Musks particuliere ruimtevaartbedrijf een grote stap voorwaards met de lancering van zijn wereldwijde internetaanbod.

De essentie: Het Starlink Global Roaming Service-pakket komt in twee versies. De eerste is “regionaal” en biedt internettoegang op het overgrote deel van een bepaald gekozen continent. De tweede versie biedt een wereldwijde dekking, die toegang tot de internetdienst op wereldwijde schaal mogelijk maakt.

  • De regionale dekking kost 150 dollar per maand en de wereldwijde 200 dollar per maand.
  • Bij deze prijzen moeten diverse belastingen echter nog worden opgeteld, aangezien SpaceX geen all-in prijzen weergeeft, zoals in de VS gebruikelijk is.

Hardware: Bovenop het maandbedrag komt ook nog de prijs van de hardware. De stationaire antenne kost 599 dollar en de mobiele versie, die onderweg kan worden gebruikt, kost ruim 2.500 dollar.

  • “Dit aanbod is bedoeld om mensen te verbinden op plaatsen waar connectiviteit onbetrouwbaar of helemaal niet beschikbaar is”, legt Starlink uit.

Korte periodes van slechte connectiviteit

  • Starlink begon vorige maand e-mails naar zijn klanten te versturen over een nieuwe wereldwijde roamingoptie. Het bedrijf zei ook dat “u korte periodes van slechte of helemaal geen connectiviteit kunt ervaren” terwijl het werkt aan de uitbreiding van zijn satellietnetwerk voor meer dekking.
  • De internetdienst is echter nog steeds niet overal ter wereld te bestellen. Op zijn website toont het bedrijf een kaart met de landen waar de dienst beschikbaar is. Hieronder vallen uiteraard de Verenigde Staten, maar ook Canada en een flink deel van Europa. Verschillende landen in Centraal-Azië hebben momenteel echter geen toegang tot de dienst. Met andere woorden, de dienst is vooral beschikbaar in ontwikkelde landen waar internettoegang eigenlijk niet echt een probleem is.

(fjc)

Radio Highlights
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20