Spaarzaam en duurzaam leven? Maak gebruik van de beste budget applicaties!

Elke dag opnieuw worden we als mensen geconfronteerd met bepaalde uitgaven. De vaste kosten zoals water en elektriciteit moeten worden betaald, maar er zijn ook heel wat andere financiële verplichtingen waaraan we moeten zien te voldoen. Voor velen onder ons is het lastig in te schatten hoe we met het beschikbare budget moeten omgaan. Dat is vervelend en potentieel ook erg risicovol. Het laatste wat je namelijk wil, is aan het einde van de maand geconfronteerd worden met een financieel tekort. Wil je graag jouw budget vanaf nu ten volle onder controle kunnen houden en op die manier mogelijks zelfs spaarzamer en duurzamer gaan leven? Dan kan het de moeite waard zijn om gebruik te maken van één van de budgetapplicaties welke we op deze pagina aan je voorstellen!

Mint

Op het ogenblik dat je op zoek gaat naar een mobiele applicatie om je budget mee te beheren, is de kans groot dat ‘Mint’ één van de eerste namen is die je zal zien verschijnen. Het betreft hier dan ook niet voor niets één van de oudste en tevens ook bekendste budgetapplicaties. Mint is in het bijzonder interessant voor gebruikers die graag toegang hebben tot een uitgebreide waaier aan mogelijkheden. Zo kunnen zowel gewone bankkaarten als creditcards worden verbonden met de Mint applicatie en kunnen er zeer uitgebreide statistieken worden bijgehouden. Daarnaast is het mogelijk om speciale budgettrackers in te stellen waardoor je eenvoudig de impact van bepaalde kosten op je globale (maand)budget kan monitoren. Alles bij elkaar gezien is Mint dan ook met recht en rede één van de meest uitgebreide en daarmee ook vaakst gebruikte budgetapplicaties op de markt. 

Money Lover

Een app die in het bijzonder in België en Nederland een aanzienlijke bekendheid en populariteit geniet is ‘Money Lover’. In het bijzonder is de gebruiksvriendelijke interface hiervoor verantwoordelijk. Ondanks het gebruiksvriendelijke karakter van de app biedt ze toch heel wat interessante mogelijkheden. Het gaat hierbij onder meer om: 

  • Budgetbeheer (de handmatige invoering van transacties); 
  • Budgetplanning (het instellen van een alarm wanneer het budget is bereikt); 
  • Een uitgebreide kalender met toekomstige (terugkerende) uitgaven; 
  • Synchronisatiemogelijkheden tussen je Orange smartphone of tablet en computer; 
  • Een grafische analyse van de transacties die zijn uitgevoerd; 

De Money Lover app is zowel te downloaden in de Apple Store als in Google Play en de Microsoft Store. De gratis versie bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt om je budget te kunnen beheren. Het enige nadeel van die versie is wel dat er niet alleen reclame, maar ook vaak niet relevante notificaties worden weergegeven. De volledige versie van deze app is te bestellen voor een prijs van 2,49 euro. 

Spendee

Eveneens een erg populaire budgetapplicatie is het zogenaamde ‘Spendee’. Die app maakt het mogelijk om zeer eenvoudig financiële transacties uit te voeren en vervolgens te groeperen. Op die manier kan er per groep of categorie een uitgebreide analyse worden gemaakt. De Spendee-applicatie weet zich te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie door het sociale aspect. Die zorgt ervoor dat het mogelijk wordt gemaakt om bijvoorbeeld je budget te delen en te beheren met verschillende personen. Enkele interessante eigenschappen waar je op kan rekenen bij gebruikmaken van de budget applicatie zijn: 

  • De mogelijkheid om personaliseerbare, gedetailleerde analyses te laten uitvoeren; 
  • De mogelijkheid om je financiële data te exporteren in een CSV en Excel bestand; 
  • De mogelijkheid tot het afschermen van je financiële situatie met een paswoord;
  • Gepersonaliseerde herinneringen evenals alarmen instellen op basis van je budget; 

In tegenstelling tot Money Lover is de gratis versie van Spendee vrij beperkt. De betalende variant is bovendien periodiek betalend. Dat betekent dat er niet één keer een kostprijs voor moet worden betaald, maar er een soort van abonnement voor moet worden afgesloten. Dat abonnement kan je per maand betalen (1,99 euro), maar ook per jaar (14,99 euro). 

PocketGuard

Is de belangrijkste reden voor jou om gebruik te maken van een budgetapplicatie omdat je op die manier graag geld wil besparen? Ben je dan ook van plan om een meer spaarzame levensstijl te gaan hanteren, bijvoorbeeld omdat je geld wil sparen voor een eigen woning? In dat geval is ‘PocketGuard’ een fantastische app om te overwegen. Door gebruik te maken van PocketGuard wordt het mogelijk om al je financiële accounts met elkaar te verbinden. Het gevolg hiervan is natuurlijk dat je op elk moment over een glashelder beeld beschikt van je financiële situatie evenals de financiële mogelijkheden waarover je beschikt. Door gebruik te maken van de PocketGuard-app leer je in ieder geval bewuster omgaan met je beschikbare budget terwijl het ook meteen duidelijk wordt waar nu de precies de zwaarste lasten liggen.

Wally

Toegegeven, Wally is niet meteen de eenvoudigste budgetapplicatie die er op de markt is terug te vinden. Dat gezegd zijnde is het wel één van de beste applicaties om je budget mee te beheren. De app maakt het niet alleen mogelijk om je inkomsten nauwkeurig te monitoren, daarnaast houdt ze ook je kosten bij en maakt ze een snapshot van het beschikbare budget dat je voor handen hebt. Op die manier wordt voorkomen dat je onverhoopt te veel geld uitgeeft. Hierdoor zal je aan het einde van de maand niet met vervelende verrassingen worden geconfronteerd. Een extra reden om gebruik te maken van de Wally budget app? Dat is terug te vinden in het gratis aspect waar de mobiele applicatie over beschikt. Ze is dan ook volledig gratis te downloaden voor zowel Android als iOS-systemen. 

Goodbudget

Ook een budgetapplicatie welke reeds een geruime tijd bestaat, luistert naar de naam ‘Goodbudget’. In het verleden stond die app echter bekend onder de naam ‘Easy Envelope Budget Aid’. De app is vooral populair bij koppels die hun budget samen willen beheren. Dat uiteraard omwille van het feit dat het eenvoudig mogelijk is om budgetten te synchroniseren tussen verschillende partners en systemen. De app is zowel beschikbaar voor Android als voor iOS-systemen. Betekent het dat de Goodbudget-app uitsluitend interessant is voor koppels? Zeker niet. Ook voor mensen die uitsluitend hun eigen budget onder de loep willen houden, kan het zeker de moeite waard zijn om gebruik te maken van deze budgetapplicatie!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20