Spaarboekjes internetbanken brengen tot bijna 6 keer meer op dan die van de klassieke banken

Nadat MeDirect en Santander Consumer Bank eerder deze maand de rentes op de spaarboekjes hebben opgetrokken, doet Keytrade Bank begin volgende maand hetzelfde. De grootbanken daarentegen laten de spaartarieven, ondanks een ECB-rente op recordhoogte, momenteel ongewijzigd.

Waarom is dit belangrijk?

Door de jongste renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) is de depositorente - de vergoeding die de banken krijgen op overtollige spaargeld dat ze parkeren bij de centrale bank - gestegen tot 4 procent, het hoogste niveau sinds het ontstaan van de centrale bank.

In het nieuws: Keytrade Bank trekt de spaarrentes op.

  • Op de Azur-rekening stijgt de rente van 1,4 naar 1,5 procent.
  • De bank trekt de rente op de rekening High Fidelity op van 2,1 naar 2,55 procent.
    • Door de rentewijziging dringt het spaarboekje van Keytrade Bank de top 3 van meest lucratieve formules binnen. High Fidelity moet de derde positie wel delen met Fidelity Sparen van concurrent MeDirect. Die bank heeft eerder deze maand de spaartarieven al naar boven bijgesteld.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer