Sp.a-voorzitter Conner Rousseau besmet met coronavirus

Conner Rousseau (Vooruit)

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau heeft positief getest op een besmetting met het coronavirus. Dat heeft de politicus zelf bekendgemaakt via z’n sociale media. Naar eigen zeggen was hij opgestaan met lichte symptomen, waardoor hij beslist heeft om zich te laten testen.

“Minder goed nieuws vandaag”, begint sp.a-voorzitter Conner Rousseau een reeks video’s op Instagram Stories. “Vanmorgen opgestaan met lichte symptomen. Ik had een droge keel. Eigenlijk niets bijzonders. Maar er wordt aangeraden om ook bij lichte symptomen zo snel mogelijk te testen.”

Iedereen gecontacteerd

“Dat heb ik dan ook gedaan. Ik ben naar de huisarts geweest om me te laten testen. Het verdict was niet zo goed: ik heb positief getest op Covid-19. Iedereen die geïnformeerd of gecontacteerd moest worden, heeft het al gehoord, volgens het boekje.”

“Ik ga nu zeven dagen in isolatie hier thuis. Wat moet, dat moet”, benadrukte Rousseau. “Ik voel me vanavond al heel wat slechter dan vanmorgen. Ik begin me al serieus grieperig te voelen. Dat zie je ook aan m’n frisse verschijning.”

Impact op verplichtingen

“Ik wou dat toch even zeggen, omdat het een impact heeft op onze nieuwjaarstoespraak. Die zal ik niet kunnen houden komend weekend. Dat schuift op, net zoals een aantal andere afspraken die ik niet zal kunnen nakomen.”

“Volg de regels”

“Ik probeer om – als ik me terug wat beter voel – online verder te werken. Nu al bedankt voor jullie begrip.” Afsluiten doet Conner Rousseau met een geschreven berichtje aan z’n volgers. “Draag zorg voor jezelf en voor elkaar. Volg de regels. Testen, quarantaine.”

“Het kan iedereen overkomen, maar hoe beter we de regels volgen, hoe meer we dat kl*tevirus indijken. Tot snel!”