South by Southwest techbeurs Texas: “Klimaat is hier een hot topic”

In Austin, Texas in de Verenigde Staten ging deze week de tech- , muziek- en filmbeurs South by Southwest door. Danny Devriendt van IPG/Dynamic was aanwezig en vertelt op The Morning Drive wat hij er allemaal zag.


Beluister hier het volledige gesprek met Danny Devriendt.


Honderden keynotes, tentoonstellingen, awards en comedy- en muziekoptredens… Te veel om alles te bezoeken. Danny Devriendt kon gelukkig een overzicht formuleren.

  • “Verrassend is de ondode metaverse. Het kende een wankele start, maar het is aan het verrijzen om de wereld helemaal te veroveren. Het is een marathon, geen sprint”, zegt Devriendt. “Termen als digital self, data angels en the power of your avatar zullen schering en inslag worden in de komende maanden.
  • Artificiële Intelligentie (AI) is ook overal. Dat gaat van ChatGPT naar allerlei andere dingen. Het blaast je echt van je sokken. Laat ons eerlijk zijn, het heeft nu al een impact op onze jobs. Het opent een hele rits aan nieuwe mogelijkheden.”
  • Ook klimaat kwam aan bod. “Het is hier een belangrijk topic. De planeet is ziek en we hebben technologie om dat te verhelpen. Het is een beetje raar dat de wetgeving de richtlijnen nog niet heeft aangepast en ervoor zorgde dat dat allemaal kan worden doorgevoerd”, zegt Devriendt. “Ik krijg hier een beetje de indruk dat the red tape (overmatige bureaucratie, red.) hier wel eens de grootste kwaal zou kunnen zijn.”
  • “Het feit dat die groene en goedkopere energie er is, maar nog niet geïmplementeerd wordt is raar. Ik denk dat alle bedrijven hier een zaak van moeten maken om competitief te blijven.”
  • Voor bedrijven was er ook een transformatie zichtbaar. “Er wordt meer gekeken naar waarom bedrijven relevant zijn en wat hun zin geeft. Dat wordt een game changer. Een goede bedrijfsidentiteit, gebaseerd op de juiste waarden staat centraal in het high-tech bedrijf van morgen. Anders kun je niet de juiste mensen aanwerven, laat staan houden.”

(dv)

Radio Highlights
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20