Sony presenteert PS5 op 11 juni

PlayStation 5, een van de meest langverwachte volgende generatie-consoles, wordt donderdag eindelijk gepresenteerd. Een releasedatum is er nog niet.

Wat hij aankan, een blik van hoe hij eruitziet en hoe krachtig hij is: er zijn veel geruchten over de PlayStation 5. De vragen over de volgende klepper van PlayStation krijgen een antwoord tijdens het evenement ‘The Future of Gaming’, dat doorgaat op donderdag 11 juni.

Streaming-event

Jim Ryan, de CEO van Sony, kondigde aan dat het evenement een uur zal duren. Dan worden er games getoond die in het PS5-tijdperk gespeeld kunnen worden. Er komen zowel grotere releases als kleinere indie-projecten aan bod, zegt Ryan nog.

De presentatie wordt uiteraard gestreamd en dat doet u volgens de topman van Sony best met een koptelefoon op. De scherpte van de beelden zal trouwens niet representatief zijn voor wat uw PS5 eventueel zal aankunnen. Op 4K, en daarmee zal PS5 wellicht compatibel zijn, zullen de games nog helderder zijn. Op Twitch en YouTube gaat de show door vanaf 22 uur Belgische tijd.

Thanksgiving

Wanneer kan u hem kopen? Mogelijk weten we dat op 11 juni, maar een releasedatum voor november 2020 lijkt waarschijnlijk. Dan start in de Verenigde Staten namelijk het cadeauseizoen, met Thanksgiving. Dat geeft iedereen ruim de tijd om vooraf te bestellen. Een nieuwe console aan de feestdis, staat natuurlijk mooi. De eerste kortingen kunnen dan al op Black Friday gegeven worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20