Sommige banken trekken het prijskaartje van hun zichtrekeningen op

Argenta heeft het prijskaartje van één van zijn zichtrekeningen opgetrokken. De grootbank KBC heeft hetzelfde gedaan. Die financiële instelling maakt op 1 juli ook de gratis Basisrekening betalend.

In het nieuws: Enkele banken sleutelden bij de start van de nieuwe maand aan de tarieven van de zichtrekeningen.

  • KBC liet eerder al weten dat er een prijsverhoging zat aan te komen. De grootbank heeft op 1 juli het prijskaartje van de zogenaamde Plusrekening opgetrokken van 3,25 naar 3,75 euro per maand. Het was van 2021 geleden dat KBC ­de rekening duurder had gemaakt. Ze is gratis voor ­jongeren tot 24 jaar.
    • Dankzij dat zichtrekeningpakket kan je onder andere aan eender welke bankautomaat onbeperkt geld afhalen. Bij veel andere (gratis) formules moet je betalen voor een geldopname aan de automaat van een concurrerende bank.
  • Op 1 juli volgt er nog een tariefwijziging. Vanaf die dag moet je 2 euro per maand betalen voor de Basisrekening. Vandaag is die nog gratis.

Meer nieuws: Argenta heeft de prijs van het betalend rekeningpakket Gold naar boven bijgesteld.

  • De klanten betalen voortaan 5,65 euro per maand voor die formule in plaats van 5,35 euro.
    • Daarenboven kost een geldopname aan het loket nu 2 euro. Voorheen was dat 1,5 euro.
  • Argenta wijzigde ook het tarief van de universele bankdienst, waarmee je onder meer minstens 60 manuele verrichtingen per jaar kunt voor. Voor die dienstverlening betaal je nu maandelijks 1,65 euro, tegenover 1,35 euro voorheen.

Opgemerkt: Sommige banken proberen nu net mensen te overtuigen om een zichtrekening bij hen te openen. De grootbank ING is daar één van.

  • Nieuwe klanten die voor 30 april de zichtrekening Do More openen, en voor 10 mei 10 euro op die rekening parkeren, ontvangen 50 euro van de grootbank.
  • In dit stuk leggen we uit waarom het niet altijd een goed idee is om blindelings zo’n rekening te openen.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn dagelijkse nieuwsbrief.


Meer