Solvay gaat batterijen recycleren voor Renault

Chemiebedrijf Solvay gaat samen met de Franse afvalverwerker Veolia en de Franse wagenbouwer Renault afgedankte batterijen van elektrische voertuigen recycleren. Dat melden de verschillende bedrijven donderdag.

De drie willen voor de recyclage van batterijen in een ‘gesloten kringloop’ gaan. Solvay en Veolia sloten in september al een partnerschap rond circulaire economie en batterijen van elektrische voertuigen. Renault sluit zich nu aan bij het consortium. Een ‘zeer complementair partnerschap’, klinkt het in een persbericht.

Franse ‘demofabriek’

Solvay, Renault en Veolia spreken van een strategische uitdaging om toegang tot duurzaam gewonnen batterijmateriaal te verzekeren nu het aantal elektrische wagens fors zal toenemen. Ze willen metalen als kobalt, nikkel en lithium van afgedankte accu’s recycleren voor gebruik in nieuwe autobatterijen. Er loopt reeds een experiment in een ‘demofabriek’ in Frankrijk.

Sovay-CEO Ilham Kadri toont zich tevreden met de komst van Renault. ‘Door hun inbreng van grondstoffen voor recycling kunnen uiteindelijk de gezuiverde metalen opnieuw in de batterijcyclus worden ingebracht.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20