SoftBank-CEO Masayoshi Son wil 1 miljoen coronatests betalen

Masayoshi Son, de derde rijkste man ter wereld, heeft zijn Twitterstilte verbroken om zich te mengen in de coronadiscussie.

Son is de derde rijkste man ter wereld en hij heeft dus ook de middelen om een impact te hebben op hoe er met het covid-19-virus wordt omgesprongen.

Het was drie jaar geleden dat Son nog iets op het sociale medium had gezet, maar nu kwam er toch een tweet. ‘Het is lang geleden dat ik getweet heb’, schrijft hij daar (in het Japans). ‘Ik ben bezorgd om de situatie met het coronavirus.’

Het blijft niet bij bezorgdheid, Son heeft ook een plan. ‘Tijd voor actie’, zei hij in een follow-up tweet. Daarna beloofde hij om 1 miljoen tests te voorzien voor het grote publiek, gratis. Hoe dat plan er specifiek moet gaan uitzien, is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk is het geld bedoeld voor tests in zijn thuisland Japan.

‘Voor zij die bezorgd zijn, wil ik graag een simpele en gratis PCR-testmogelijkheid voorzien. We beginnen met 1 miljoen mensen. We zoeken nu eeen manier om toe te passen enzovoort.’ Een PCR (Polymerase Chain Reaction) wordt meestal uitgevoerd door een speekseltest.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20