Sodexo zegt papieren ecocheques vaarwel: vanaf nu alleen nog maar elektronisch

Ecocheques van Sodexo worden 100 procent elektronisch, onder meer door de coronacrisis en de verandering in het consumentengedrag. De productie van papieren ecocheques wordt stopgezet, meldt Sodexo in een persbericht.

‘De Covid-19-crisis heeft getoond dat de consument een zeer duidelijke voorkeur heeft voor betalingen met kaart, met name voor contactloos betalen. Niet in de laatste plaats om gezondheidsredenen, maar ook voor het snelle en veilige aspect van deze betaalmethode. Een elektronische versie komt daarnaast volledig overeen met een van de doelstellingen van de ecocheque: het aanmoedigen van milieuvriendelijk gedrag’, meldt Sodexo in een persbericht.

Bedrijven krijgen vanaf dinsdag dan ook de keuze om zonder extra kosten over te schakelen op de elektronische ecocheque. Voor bedrijven die toch nog liever voor de papieren versie gaan, is het nog mogelijk om tot 31 augustus 2020 te bestellen. De papieren ecocheques worden binnen de geldigheidsperiode nog steeds aanvaard.

De elektronische ecocheques zullen beschikbaar zijn via de Sodexo Card, waarop ook de maaltijdcheques en cadeaucheques staan.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20