Maaltijdcheques en ecocheques straks 6 maanden langer geldig

De federale regering heeft de intentie om de geldigheidsduur van maaltijdcheques, ecocheques, geschenk-, sport- en cultuurcheques tijdelijk te verlengen. Dat blijkt uit een koninklijk besluit waar ‘De Inspecteur’ (Radio 2) de hand op kon leggen en dat zaterdag goedkeuring zal krijgen.

Door de beperkende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus is het voor werknemers moeilijker om de cheques uit te geven die ze van hun werkgevers krijgen, omdat ze fiscaal voordeliger zijn. De Nationale Arbeidsraad (NAR) vroeg daarom vorige maand al aan de regering om de geldigheid van die cheques te verlengen.

Op initiatief van ministers van Economie Nathalie Muylle (CD&V) en Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat de regering nu in op die vraag. Maaltijd-, eco- en geschenkcheques die in maart, april, mei en juni 2020 vervallen, worden verlengd met zes maanden. Voor sport- en cultuurcheques, die allemaal een vaste vervaldatum hebben op 30 september, komt er een verlenging tot 31 december 2020.

De Nationale Arbeidsraad had vorige maand al de voordelen van een verlening benadrukt. Zo wordt de koopkracht van de begunstigden gevrijwaard en de herneming van de activiteiten van handelaars en ondernemingen gestimuleerd. ‘Bovendien is zo’n verlening gunstig voor de hele economie omdat de consumptie weer op gang komt, doordat die cheques opgebruikt kunnen worden’, luidde het toen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20