Shakira en Justin Bieber zamelen geld in voor coronavaccin

De armoede-organisatie Global Citizen organiseert zaterdag een virtueel evenement om geld in te zamelen in de strijd tegen het coronavirus. Onder andere Shakira, Coldplay en Justin Bieber treden op.

Ook de streamingdienst Spotify en de Europese Commissie scharen zich achter het evenement, dat ‘Global Goal: Unite for Our Future’ werd gedoopt.

Het idee is om geld in te zamelen bij rijke filantropen voor de ondersteuning en verspreiding van een vaccin tegen Covid-19. Het concert wordt gekoppeld aan een top waar wereldleiders als de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president Emmanuel Macron en de Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen hun opwachting maken.

The Rock

Na de top, waar ook zangeres Miley Cyrus spreekt, begint een concert dat live te volgen is op YouTube of via Proximus TV in België. Het concert wordt aan elkaar gepraat door Dwayne ‘The Rock’ Johnson en sterren als Christine and the Queens, Usher, Coldplay, Shakira en Justin Bieber treden op.

De volledige line-up vindt u op de website van ‘Global Goal: Unite for Our Future’. Het evenement begint zaterdag om 20 uur Belgische tijd.

Het ingezamelde geld gaat naar een aantal organisaties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Gavi, het farmafonds van Microsoft-oprichter Bill Gates.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20