‘Sex and the City’-actrices verdienen meer dan 1 miljoen dollar per nieuwe aflevering

Sex and the City Reboot
Sex and the City – HBO

In de Sex and the City-reboot krijgen fans te zien hoe drie van de ondertussen legendarische New Yorkse vriendinnen leven als vijftigers. Drie van de vier actrices uit de originele reeks keren dan ook terug: Sarah-Jessica Parker (Carrie), Cynthia Nixon (Miranda) en Kristin Davis (Charlotte). Zij krijgen elk meer dan een miljoen dollar per aflevering van de reboot.

Euforie alom toen HBO Max afgelopen weekend officieel de reboot van Sex and the City aankondigde. Maar voor heel wat fans was die euforie van korte duur.

De geliefde Samantha (Kim Cattrall) zal namelijk niet in de Sex and the City-reboot te zien zijn. De drie beste vriendinnen van dat personage keren wel terug. Het gaat dan natuurlijk om Carrie (Sarah-Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) en Charlotte (Kristin Davis).

De drie actrices kruipen na zes seizoenen Sex and the City en twee films opnieuw in de huid van hun personages, die ondertussen ware iconen zijn geworden. Het kan dan ook niet als een verrassing komen dat de actrices daarvoor serieus verloond worden.

Eén miljoen dollar per aflevering

Volgens entertainmentwebsite Variety zullen Parker, Nixon en Davis per aflevering van de reboot, die de naam And Just Like That… kreeg, maar liefst één miljoen dollar (een dikke 822.000 euro) verdienen. De Sex and the City-revival zal tien afleveringen zal tellen. Die verschijnen op HBO Max.

De drie actrices zullen ook aan de reeks meewerken als uitvoerend producenten. Ze krijgen daar gezelschap van Michael Patrick King, de producer van de originele reeks.

De opnames van de Sex and the City-reboot starten komende lente. Wanneer de serie precies op HBO Max verschijnt, is momenteel nog niet bekend.