Sector en milieuorganisatie vragen EU 42.000 laadpunten voor elektrische trucks tegen 2030

De Europese vrachtwagenfabrikanten onder de koepel ACEA en milieuorganisatie Transport & Environment (T&E) bundelen de krachten om bij de Europese Unie aan te dringen op de uitbouw van een netwerk van laadpunten voor elektrische trucks.

In een gezamenlijke brief vragen ze 11.000 laadpunten tegen 2025 en 42.000 tegen 2030. Vandaag zijn er in Europa nagenoeg geen laadstations voor grote elektrische vrachtwagens operationeel. De doelstellingen die aangehaald worden in de brief zijn daarom volgens de ondertekenaars ‘ambitieus, maar wel noodzakelijk om de doelstellingen van de Europese Green Deal te bereiken’.

Daarnaast zijn ook zowat 300 waterstofstations voor zware voertuigen nodig tegen 2025, en 1.000 tegen 2030, klinkt het. De truckbouwers en de ngo willen bindende doelstellingen voor deze infrastructuur in alle Europese lidstaten, om grensoverschrijdend gebruik te verzekeren. ‘Dit is dringend en cruciaal om transportoperatoren aan te moedigen de overstap naar zero-emissievoertuigen te maken.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20