Schip vol luxeauto’s in brand op Atlantische Oceaan

Het vrachtschip Felicity Ace, dat onder andere Porsches en Bentleys vervoert, staat in brand op de Atlantische Oceaan. De crew bleef ongedeerd en is intussen ook geëvacueerd.

Het vuur ontstond in de vrachtruimte van het schip en kon door de bemanning niet beheerst worden. Ondertussen is de crew van het schip dan ook geëvacueerd. Volgens een verklaring van de Portugese marine is de bemanning veilig opgepikt en naar een hotel op het nabijgelegen eiland Faial, behorend tot de Azoren, gebracht.

De Portugese marine waarschuwt andere schepen die in het gebied varen om uit de buurt te blijven. “De Portugese marine blijft ter plaatse om de situatie in de gaten te houden, waarbij tot nu toe geen sporen van vervuiling in het gebied zichtbaar zijn”, zei woordvoerder José Sousa Luís in een verklaring.

Falicity Ace – foto: VEsselFinder

“Onze onmiddellijke gedachten gaan uit naar de 22 bemanningsleden van het koopvaardijschip ‘Felicity Ace’, die zoals we hebben begrepen allemaal veilig en wel zijn als gevolg van hun redding door de Portugese marine na berichten over een brand aan boord”, zei Porsche in een verklaring aan The Drive.

Porsche adviseerde bezorgde klanten in de VS om contact op te nemen met hun dealers. Zo’n 1.100 wagens van het Duitse luxemerk zouden aan boord zijn. “Op dit moment zijn er geen verdere details over de specifieke getroffen auto’s beschikbaar – we staan in nauw contact met de rederij en zullen te zijner tijd meer informatie meedelen.”

Sincerity Ace

Het vrachtschip lag woensdag volgens VesselFinder op zo’n 100 kilometer van de Azoren. De Felicity Ace is 200 meter lang en heeft een vracht van 17.738 ton. Eigenaar van het schip is het Japanse concern Mitsui O.S.K. Lines.

De Felicity Ace vertrok op 10 februari in Emden in Duitsland en zou oorspronkelijk op de ochtend van 23 februari op zijn bestemming in de Verenigde Staten – Davisville, Rhode Island – aankomen. De eigenaars van de Falicity Ace zouden het schip, terwijl het nog steeds in brand staat, onder begeleiding van de Portugese marine laten wegslepen.

Het is niet de eerste keer dat dit soort ongeval gebeurt in de recente geschiedenis. In 2018 brak er ook brand uit in een vrachtschip, de Sincerity Ace, dat eveneens auto’s vervoerde. Dat incident liep veel tragischer af, er overleden toen vijf crewleden.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20