Samsung stelt allereerste Samsung Galaxy Watch FE voor: goedkopere smartwatch met uitgebreide gezondheidsfuncties

Samsung lanceert voor het eerst een smartwatch in zijn FE-assortiment. Dat gaat om een productenlijn waarbij de verhouding prijs-kwaliteit voorop staat. Dat is ook het geval met de Samsung Galaxy Watch FE, een betaalbare smartwatch waarbij de focus ligt op de uitgebreide gezondheidsfuncties.

Sinds Samsung in 2018 de allereerste Galaxy Watch lanceerde, heeft het bedrijf al heel wat smartwatches uitgebracht. Het gaat daarbij om standaardmodellen, maar ook om iets robuustere Active-varianten. Daarnaast zijn er ook enkele Pro- of Classic-versies, die een ander materiaal gebruiken als behuizing.

Samsung Galaxy Watch FE

Met de eerste Samsung Galaxy Watch FE breidt Samsung zijn gamma smartwatches verder uit. Naar eigen zeggen, wil het bedrijf zo “gezondheids- en fitnessmonitoring voor zoveel mogelijk mensen wereldwijd beschikbaar maken”. Daarmee willen ze “hen helpen hun gezondheid te verbeteren en doelen te behalen”.

Wat kunnen we verwachten van de Samsung Galaxy Watch FE?

  • Tips: De smartwatch stuurt – als je dat wil – 24 uur per dag gepersonaliseerde en bruikbare tips. 
  • Slaap: Slaappatronen worden gemonitord om zo aan slaapcoaching te kunnen doen.
  • Hartslag: Afwijkingen zoals abnormaal hoge of lage hartslagen, Irregular Heart Rhythm Notification (IHRN) en atriale fibrillatie (Afib) worden allemaal opgemerkt.
  • Gezondheid: Ook bloeddruk en ECG kan je monitoren.
  • Lopen: De Watch FE beschikt over 100 verschillende trainingen, waarbij je telkens je voortgang kan volgen. Dankzij Personalized Heart Rate Zone kan je gepersonaliseerde doelen stellen. Advanced running analysis helpt je bovendien beter en efficiënter lopen terwijl je ook blessures vermijdt.
  • Doelen: Afhankelijk van je gezondheidsdoelen krijg je gepersonaliseerde en motiverende boodschappen te zien.

Beschikbaarheid en prijs

De Samsung Galaxy Watch FE zal in de loop van de zomer wereldwijd beschikbaar zijn. Als kleur kan je kiezen tussen Black, Pink Gold en Silver, terwijl het bandje standaard versierd is met blauw en oranje stiksel. Je kan wel eenvoudig de horlogeband veranderen door een ander.

Over de prijs van de Watch FE is voorlopig nog niets bekendgemaakt. Wel kunnen we ervan uitgaan dat het toestel goedkopere zal zijn dan andere smartwatches van Samsung.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.