Gerucht: Samsung komt met forse camera-update voor Galaxy S25 Ultra

De release van de nieuwe Samsung Galaxy S25-reeks is nog niet voor meteen, maar toch hebben we al de eerste geruchten. Daarbij hoort ook goed nieuws, want het Ultra-model zou een serieuze upgrade krijgen op cameravlak.

In het nieuws: De bekende leaker Ice Universe deelde op het Chinese sociale medium – via Android Authority – de eerste geruchten over de Samsung Galaxy S25 Ultra. Hij meent dat het high-endtoestel nog steeds een quad-camera zal hebben, maar dat twee van de lenzen wel heel wat beter zullen zijn dan bij de S24 Ultra.

Camera

De details: De Samsung Galaxy S24 Ultra, die begin dit jaar uitkwam, heeft een 200 MP primaire camera, een 12 MP ultrabrede camera, een 10 MP telefotocamera met 3x optische zoom en een 50 MP supertelecamerasensor met 5x optische zoom.

  • De Samsung Galaxy S25 zou die eerste en laatste lens behouden, maar de andere twee lenzen voorzien van een upgrade. Deze worden namelijk een 50 MP ultrabrede camera, een 50 MP telefotocamera met 3x optische zoom. Dat zou alvast 8K-video opnames mogelijk moeten maken op de S25 Ultra.
  • Andere geruchten spreken zelfs over een vernieuwde 200 MP primaire camera, wat de kwaliteit nog meer ten goede zou komen.

Pixel binning: Het voordeel van deze verbeterde 50 MP-lenzen is dat ze ‘pixel binning’ ondersteunen. Dat is een techniek waarbij de gegevens van vier of meer pixels gecombineerd worden tot één pixel. Op die manier krijgen foto’s meer details en minder ruis. Dat is vooral nuttig bij foto’s met weinig licht.

Sowieso zijn deze geruchten over deze upgrades goed nieuws voor de fans van Samsung. Dat merk kreeg de laatste namelijk heel wat kritiek omdat de kwaliteit van de camera van hun toptoestellen het vaak moest laten afweten in vergelijking met concurrenten. Als de geruchten van de Galaxy S25 waar blijken te zijn, zou dat verschil weggewerkt worden.

Meer