Ryanair schrapt alle vluchten van en naar Italië tot 8 april

De Lagekostenmaatschappij schort alle vluchten naar Italië op vanaf zaterdag tot 8 april. Zo laat Ryanair dinsdag in een persmededeling weten.

Ryanair laat weten dat het alle vluchten van en naar Italië opschort. ‘Dat is een gevolg van de beslissing van de Italiaanse regering om het hele land onder lockdown te plaatsen om de verspreiding van het Covid-19-virus te voorkomen’, heet het. Van 11 maart tot middernacht op 8 april worden alle vluchten binnen Italië opgeschort en vanaf zaterdag 13 maart tot middernacht op 8 april worden alle internationale vluchten van en naar Italië opgeschort.

Alle betrokken passagiers zijn al verwittigd via e-mail, zegt Ryanair. Wie vroeger naar huis wil, kan gratis omboeken naar een vlucht voor middernacht op vrijdag 13 maart. Passagiers die getroffen worden door de maatregel, kunnen kiezen voor een volledige terugbetaling of het behouden van hun reiskrediet dat kan worden opgenomen voor een latere vlucht in de komende twaalf maanden.

Ryanair vliegt volgens zijn website vanop de luchthaven van Charleroi naar negentien bestemmingen in Italië. Vanop Brussels Airport gaat het om vijf bestemmingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20