Rusland stuurt oorlogsschepen naar de Zwarte Zee

Twee Russische oorlogsschepen varen zaterdag richting de Zwarte Zee. Vijftien kleinere schepen zouden de oversteek naar de zee al voltooid hebben. Dat schijft persagentschap Reuters.

Twee Russische landingsschepen van de Ropucha-klasse van de Russische Noordelijke Vloot, die tanks kunnen vervoeren en pantsers en troepen kunnen afleveren tijdens kustaanvallen, zijn zaterdag de Bosporus gepasseerd, aldus Reuters.

Het Russisch persbureau RIA Novosti meldde zaterdag ook dat vijftien kleinere Russische schepen hun overbrenging naar de Zwarte Zee hebben voltooid als onderdeel van een oefening.

Meer Russische marineversterkingen in de vorm van nog twee landingsschepen, dit keer van de Russische Baltische Vloot, zouden naar verwachting op korte termijn de Bosporus passeren.

Het land uitgezet

Vorige week annuleerden de Verenigde Staten de inzet van zijn eigen oorlogsschepen in de Zwarte Zee. De betrekkingen tussen Rusland en Washington bevinden zich op een dieptepunt na de Koude Oorlog.

Vrijdag zette Moskou tien Amerikaanse diplomaten het land uit, uit vergelding voor de uitwijzing van hetzelfde aantal Russische diplomaten uit de Verenigde Staten.

In Sint-Petersburg heeft de Russische veiligheidsdienst FSB kort een Oekraïense diplomaat Oleksandr Sosoniuk vastgehouden.

Russisch persbureau Interfax citeerde eerder de FSB die zei dat Sosoniuk in hechtenis werd genomen nadat hij tijdens een ontmoeting met een Russische burger probeerde geheime informatie uit Russische wetshandhavingsdatabanken te verkrijgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20