Rupert Murdoch treedt af als voorzitter van News Corp en Fox: machtigste mediamagnaat gaat na loopbaan van 70 jaar met pensioen

Einde van een tijdperk in het internationale medialandschap: Rupert Murdoch, de machtigste mediamagnaat van de afgelopen decennia, kondigt zijn afscheid aan.

Waarom is dit belangrijk?

Rupert Murdoch is zonder meer de belangrijkste mediafiguur in de naoorlogse geschiedenis. Murdoch bouwde tijdens zijn carrière een imperium van mediamerken op, dat hem in staat stelde om in de belangrijkste Angelsaksische democratieën het verschil te maken en menig president/premier verkozen te krijgen.

Het nieuws: De inmiddels 92-jarige Rupert Murdoch zet midden november een stap opzij en krijgt zowel bij News Corp als bij Fox Corp de titel "voorzitter emeritus". Lachlan Murdoch, een van zijn zoons, wordt daardoor de enige voorzitter van News Corp en blijft de CEO van Fox.

Fox News

Het cijfer: Daardoor komt een einde aan een carrière van liefst 70 jaar. De van oorsprong Australische zakenman werd de invloedrijkste mediamagnaat aan de politieke rechterzijde, zowel in Australië, he

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer