Ruim 13.000 arbeiders en kunstenaars hebben vakantiegeld 2018 nog niet ontvangen

Uit cijfers van de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) blijkt dat meer dan 13.000 arbeiders en kunstenaars hun vakantiegeld uit 2018 nog niet hebben ontvangen. ‘Ze hebben dit nog niet gekregen omdat ze hun rekeningnummers nog niet hebben doorgegeven’, klinkt het.

‘Ondanks talrijke inspanningen hebben meer 13.000 arbeiders en niet-zelfstandige kunstenaars nog altijd hun rekeningnummer niet meegedeeld. Ze konden hierdoor hun volledig vakantiegeld 2018 (werkjaar 2017) niet ontvangen, hetgeen hen van pas kan komen in deze Coronaviruscrisis’, laat de rijksdienst weten.

Deadline voor 31 december 2020

De RVJ roept die mensen op om zo snel mogelijk hun rekeningnummer aan hun vakantiefonds door te geven voor 31 december 2020. ‘Wie dat niet doet voor die deadline, verliest zijn of haar vakantiegeld’, waarschuwt de rijksdienst.

Die deadline geldt ook voor wie het bedrag wil betwisten of de datum van verjaring van het recht op vakantiegeld 2018 wenst te verlengen.

Arbeiders of kunstenaars die willen nagaan of ze hun vakantiegeld nog moeten krijgen, kunnen op de site van de RVJ de rubriek ‘Mijn vakantierekening’ raadplegen. Gebruikers kunnen zich aanmelden via de de app itsme op de smartphone, pc of tablet. Een andere mogelijkheid is via de identiteitskaart (eID). Wie het op die manier doet, moet wel pincode en kaartlezer bij de hand houden.

Rekeningnummer doorgeven

De RVJ laat weten dat wie zijn rekeningnummer moet doorgeven dat op verschillende manieren kan doen. Voorwaarde is wel dat de werkgever in 2017 bij de Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie (RJV) aangesloten was. We sommen de mogelijkheden op om uw rekeningnummer door te geven:

  • via de website www.mijnvakantierekening.be
  • via de website www.rjv.fgov.be onder de rubriek ‘Mijn rekeningnummer meedelen’,
  • de informatie telefonisch meedelen via het contactcenter 02 627 97 60;
  • de gegevens (naam, voornaam, adres, rijksregisternummer en rekeningnummer) via brief meedelen,  het document ondertekenen, dateren en de brief naar de RJV sturen.

Indien de werkgever in 2017 bij een ander vakantiefonds aangesloten was, kan je de nodige gegevens via één van deze wegen doorgeven:

  • via de website www.mijnvakantierekening.be
  • een invuldocument aanvragen bij het vakantiefonds waarbij de werkgever in 2017 aangesloten was.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20