De Britse muntenmaker The Royal Mint heeft een belangrijke stap gezet in de richting van duurzaamheid door een nieuwe fabriek te openen in Zuid-Wales. Deze faciliteit zal jaarlijks tot 4.000 ton printplaten uit elektronisch afval (e-waste) verwerken, aldus Sky News.
De Royal Mint is aan het transformeren voor de toekomst en dit markeert een cruciale stap in hun reis. Als onderdeel van haar inspanningen recycleert het bedrijf niet alleen de printplaten die het ontvangt, maar werkt het ook aan het ontvangen van volledige items zoals computers, mobiele telefoons en serverapparatuur om bij het volledige proces betrokken te worden.
Een wereldprimeur in recycling van elektronisch afval
De Precious Metals Recovery fabriek van de Royal Mint is een wereldprimeur op het gebied van de verwerking van e-afval. Deze innovatieve faciliteit heeft als doel de mijnbouw te verminderen en de milieu-impact van de verwijdering van elektronisch afval te minimaliseren. Volgens Mark Loveridge, business unit director bij Precious Metals Recovery, is het Verenigd Koninkrijk een van de ergste overtreders per hoofd van de bevolking als het gaat om het recyclen van e-afval.
Het Verenigd Koninkrijk produceert naar schatting 25 kilo e-waste per persoon, wat gelijk staat aan een 50-inch tv. Dit duizelingwekkende cijfer benadrukt het belang van verantwoorde verwijdering en recycling van e-waste. De nieuwe fabriek van de Royal Mint is klaar om een belangrijke impact te hebben op dit gebied door waardevolle materialen zoals goud, zilver, koper, tin, staal en aluminium terug te winnen uit e-waste.
E-afval omzetten in waardevolle producten
De edelmetalen die in de fabriek worden teruggewonnen, worden door The Royal Mint gebruikt voor de productie van juwelen en herdenkingsmunten. De niet-edelmetalen onderdelen worden naar andere bedrijven gestuurd als grondstoffen voor het maken van nieuwe producten zoals onder meer platen en staven. Dit gesloten kringloopsysteem minimaliseert afval en bevordert een meer circulaire economie.
Volgens de heer Loveridge: “We hebben thuis allemaal een pot waar we onze munten in doen. Hetzelfde geldt voor onze elektronische apparaten.” Hij moedigt iedereen aan om na te denken over de impact van hun acties op het milieu en stappen te ondernemen om hun e-afval op een verantwoorde manier te recyclen. De nieuwe fabriek van de Royal Mint is een lichtend voorbeeld van hoe innovatie een positieve verandering teweeg kan brengen in de strijd tegen elektronisch afval.
Naast de productie van herdenkingsmunten wordt het teruggewonnen goud ook voor de creatie van juwelen gebruikt. Er zijn bijvoorbeeld ongeveer 600 mobiele telefoons nodig om één van de ringen uit de 886-collectie van The Royal Mint te maken, die ongeveer 7,5 gram wegen – vergelijkbaar met het gewicht van een £1 muntstuk. Gemiddeld levert een ton printplaten 165 gram goud op, wat overeenkomt met ongeveer 9.000 pond.
De inzet van de Royal Mint voor duurzaamheid en innovatie is een stap in de goede richting om onze afhankelijkheid van mijnbouw te verminderen en een meer circulaire economie te creëren. Terwijl de wereld blijft worstelen met de uitdagingen van de verwijdering van elektronisch afval, dienen de baanbrekende inspanningen van de Royal Mint als een baken van hoop voor een duurzamere toekomst.
Key Takeaways
• Het Verenigd Koninkrijk produceert naar schatting 25 kilo elektronisch afval per persoon, gelijk aan een 50-inch tv.
• De nieuwe fabriek van de Royal Mint is klaar om een belangrijke impact te hebben op het gebied van e-waste recycling.
• De edelmetalen die in de fabriek worden teruggewonnen, worden door The Royal Mint gebruikt voor de productie van juwelen en herdenkingsmunten.
Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!