Rood begin van de week op Europese beurzen

De tweede coronagolf en internationale spanningen duwen de Europese beurzen opnieuw onder nul. Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat bijna 8 procent onderuit na desastreuze resultaten.

De Brusselse sterindex Bel20 gaat net geen 1 procent lager. De sterkste daler is de brouwer AB InBev met 2,7 procent. AB InBev is een van de grootste bedrijven in de index. Het bedrijf komt donderdag met resultaten en beleggers nemen al een voorschot op stevig coronaverlies.

De enige stijgers zijn de vastgoedgroep WDP en de investeringsmaatschappij GBL. De eerste gaat 0,5 procent vooruit, de tweede doet er 0,3 procent bij.

Luchtvaart

Ook in de rest van Europa is het niet om over naar huis te schrijven. Ryanair gaat 7,7 procent lager op de Londense beurs en sleept de rest van de luchtvaartsector met zich mee. Airbus doet er in Parijs 2,8 procent af en in Londen gaat de luchtvaartmaatschappij IAG zelfs 9,4 procent in het rood.

Het loop dan ook niet lekker op het internationale toneel. De coronacijfers blijven overal zorgwekkend stijgen, de brexitonderhandelingen staan zo goed als op pauze en tussen de VS en China is er net geen koude oorlog aan de gang.

Economische groei

De wereldwijde economische groei lijdt daaronder, maar Europa kon vorige week toch beter dan verwachte resultaten neerzetten. Volgens waarnemers zou Europa het volgend jaar zelfs beter kunnen doen dan de VS door een betere aanpak van het coronavirus.

Gemiddeld verliezen de Europese beurzen maandag 0,5 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20