Fintechpaus Rob Heyvaert haalt oorlogskas van 2,5 miljard dollar op

Motive Partners, de investeringsfirma die door Rob Heyvaert (ex-Capco) opgericht werd, kondigt aan 2,54 miljard dollar bij grote beleggers opgehaald te hebben voor een nieuw superfonds dat participaties gaat nemen in beloftevolle fintechbedrijven die nog niet op de beurs staan.

Daarmee versterkt de Antwerpse ondernemer, die al decennia aan de top van Wall Street en de Londense City meedraait, zijn positie als kingmaker in de fintechwereld.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat Motive Capital Fund 2 een bedrag tot 1,5 miljard dollar zou ophalen. Maar de belangstelling bij kandidaat-financiers was zo groot dat Heyvaert en co ruim 1 miljard dollar extra konden verzamelen. Samen met eerdere investeringsvehikels heeft Motive daardoor intussen een slordige 5,5 miljard dollar in beheer.

Investeerders staan in de rij

Het geld voor het nieuwe fonds komt volgens het investeringsbedrijf uit diverse hoeken, waaronder pensioenfondsen, staatsfondsen, stichtingen, banken en rijke particulieren en families.

Een deel van het nieuwe fonds is al toegezegd voor investeringen in tien bedrijven, waaronder FNZ, InvestCloud, de vergelijkingssite Insurify en Backbase, dat software maakt voor banken. De focus blijft volgens Motive liggen op bedrijven in Noord-Amerika en Europa.

 Heyvaert maakte fortuin bij de verkoop van financiële consultant Capco aan de groep FIS in 2010. 

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20