Rio houdt stranden gesloten tot er een vaccin is

De befaamde stranden van de Braziliaanse toeristische trekpleister Rio de Janeiro gaan pas terug open eens er een vaccin tegen het coronavirus is. Dat heeft burgemeester Marcelo Crivella donderdag bekendgemaakt.

Er wordt enkel een uitzondering gemaakt voor mensen die op het strand aan sport willen doen. De maatregel komt er nadat verschillende strandgangers de voorbije weken de ‘social distancing’-regels aan hun laars lapten. Volgens Crivella dragen mensen op strand geen masker, zitten ze te dicht op elkaar en stijgt daarom het aantal infecties.

Brazilië is – na de VS – ’s werelds hardst door het coronavirus getroffen land, met meer dan 1,6 miljoen bevestigde gevallen. Rio is na Sao Paulo de tweede meest getroffen stad van het land, met meer dan 11.000 doden. De Braziliaanse respons op de pandemie is tot nog toe catastrofaal ontoereikend gebleken.

Verschillende Braziliaanse steden hebben de Covid-19 maatregelen de voorbije weken versoepeld, ondanks dat dagelijks nog tienduizenden nieuwe gevallen worden geregistreerd. Ook in Rio zijn sinds vorige week de bars en restaurants opnieuw geopend. Een plan om ook grote sportevenementen opnieuw te laten doorgaan in de stad is door Crivella ondertussen afgevoerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20