Revolut wil met Belgisch rekeningnummer nieuwe klanten aantrekken

Revolut wil met Belgisch rekeningnummer nieuwe klanten aantrekken
Photographer: Betty Laura Zapata/Bloomberg via Getty Images

Wie vandaag een rekening opent bij de smartphonebank Revolut krijgt een Litouws rekeningnummer. Daar komt binnenkort verandering in. Vanaf mei krijgen nieuwe Belgische Revolut-rekeningen een Belgische IBAN-code. Ook de bestaande rekeningen krijgen geleidelijk die landencode. De bank hoopt zo meer Belgische klanten aan te trekken.


Key takeaways

  • De neobank Revolut zal nieuwe klanten vanaf mei een Belgisch rekeningnummer geven.
  • Wie vandaag klant is, beschikt over een Litouws rekeningnummer. Belgen moeten buitenlandse rekeningen aangeven bij de Nationale Bank van België (NBB). De bestaande rekeningen krijgen geleidelijk een Belgische landencode.
  • Revolut wil uiteindelijk uitgroeien tot een volwaardige bank waar je terechtkunt voor al jouw bancaire noden.

Duiding: Wie is Revolut?

  • Revolut is een zogenaamde neobank. Dat is een financiële instelling die volledig digitaal opereert, zonder fysieke filialen. Alles gebeurt via een mobiele app of website.
    • Revolut zette zich tien jaar geleden in de markt als een app waarmee klanten goedkoop in andere valuta kunnen betalen. Maar intussen biedt de smartphonebankn ook rekeningformules aan, net als investeringen in ETF’s of crypto.
  • Revolut werkt vanuit Londen, maar staat als bank geregistreerd in Litouwen. Daarom krijgen de klanten een Litouws rekeningnummer. De Belgen moeten dat aangeven bij de Nationale Bank van België (NBB). De toezichthouder eist immers dat die op de hoogte wordt gebracht van elke buitenlandse rekening die je bezit.
  • De neobank is al sinds 2018 actief in ons land. Revolut telt volgens het bedrijf 700.000 klanten in ons land.

Belgisch rekeningnummer bij Revolut

In het nieuws: Het openen van een buitenlandse rekening vormt voor sommige consumenten een drempel om een rekening bij Revolut te openen. Daarom gaat de neobank vanaf mei de nieuwe Belgische klanten een Belgische IBAN-code geven. De bestaande rekeningen krijgen geleidelijk die landencode. Dat meldt De Tijd.

  • “Onze klanten moeten hun rekening dan niet meer aangeven bij de Nationale Bank”, zegt Francesco Aghemio, die de Belgische en de Nederlandse activiteiten van Revolut leidt, in een gesprek met de nieuwssite. “Maar het gaat verder dan alleen die code. De tegoeden van de klanten worden ook beschermd door België en ook voor het antiwitwasbeleid vallen we nu onder het toezicht van de NBB.”
  • Revolut wil uiteindelijk uitgroeien tot een volwaardige bank waar je terechtkunt voor al jouw bancaire noden. De neobank onderzoekt momenteel de mogelijkheid om spaarrekeningen aan te bieden in ons land.
    • In Litouwen, Frankrijk en Ierland kunnen de inwoners ook al een hypothecair krediet afsluiten bij Revolut. Aghemio kan nog niet zeggen of de neobank ook in ons land woonleningen aan de man zal brengen. “We gaan eerst bekijken welke dagelijkse bankdiensten klanten hier echt vragen, en daarop inspelen. Dat kunnen ook andere diensten zijn, zoals bijvoorbeeld consumentenkredieten”, klinkt het.
    • Volgens Jeroen Dossche van de consultant Capco is de woonlening hoe dan ook het kernproduct waarmee banken klanten aan zich kunnen binden. “Als je met zo’n aanbod het verschil kan maken, lukt het misschien om in België voet aan de grond te krijgen als neobank. Maar het blijft een enorme uitdaging”, klinkt het.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn dagelijkse nieuwsbrief.


Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.

04:00