Review OnePlus Watch 2: Handige smartwatch met lange batterijduur

OnePlus heeft een nieuwe poging gedaan om zijn plaats te bemachtigen in de smartwatchmarkt. Het bedrijf is daar met de OnePlus Watch 2 alvast zeer goed in geslaagd. Het toestel scoort op heel veel vlakken uitmuntend en is dan ook een van de beste smartwatches beschikbaar in zijn prijssegment.

OnePlus heeft begin deze maand een zeer interessante smartwatch op de markt gebracht. Het gaat om de OnePlus Watch 2. Dat toestel klonk bij de voorstelling al zeer veelbelovend en na het enkele weken gebruikt te hebben, is onze mening nog niet veranderd.

Batterij

We beginnen meteen misschien wel de beste eigenschap van de OnePlus Watch 2: de batterij. Op dit vlak laat de OnePlus Watch 2 de concurrentie ver achter zich. Dankzij een ingenieus trucje met twee processors zou het toestel bij normaal gebruik volgens de aankondiging 100 uur meegaan. De praktijk blijkt daar niet veel voor te moeten onderdoen. Daarnaast verloopt opladen, praktisch met een magnetische oplaadkabel, ook zeer snel.

Design

Hoewel een smartwatch uiteraard nuttig moet zijn, is het ook belangrijk dat het toestel mooi is aan je arm. Op dat vlak heeft de OnePlus Watch 2 alvast een streepje voor. Het toestel is beschikbaar in het zilver of zwart, met een zwarte of zilverblauwe band. Wij konden het zilveren exemplaar met zilverblauwe band testen.

OnePlus Watch 2 Product Still
OnePlus

Op het eerst gezicht is de OnePlus Watch 2 relatief groot. Tijdens het dragen is dat dan ook even wennen, want in het begin voel je het toestel aan je arm. Dat went echter zeer snel en is dus geen groot probleem.

Ohealth

De belangrijkste functies van de OnePlus Watch 2 worden allemaal samengebracht in de applicatie Ohealth, die OnePlus deelt met Oppo. Het instellen van de smartwatch en het connecteren met de app gebeurt zeer vlot. Daarna begint de Watch 2 automatisch heel wat gegevens te verzamelen over je gezondheid.

Zo houdt het toestel je hartslag bij, net als je stressniveau en je zuurstofsaturatie. Daarbij krijg je automatisch meldingen als er onregelmatigheden worden vastgesteld. Daarnaast krijg je ook een zeer gedetailleerde analyse van je slaap. Het zorgt er alleszins voor dat de OnePlus Watch 2 zijn voorganger ruim overtreft op het vlak van gezondheid.

Training

OnePlus heeft bij de ontwikkeling van de Watch 2 zwaar ingezet op het tracken van trainingen. Zo heb je de mogelijkheid om heel wat verschillende sporten – meer dan 100 opties – in te stellen en daarbij een sessie te starten. Standaard zal de smartwatch dan aan de hand van je hartslag je trainingssessie bijhouden. Zo krijg je achteraf te zien in welke hartslagzones je zat tijdens je trainen en dus ook hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Daarnaast zijn er enkele sporten die extra features hebben. Zo krijg je na het lopen een analyse van je looptechniek, iets wat zeer handig kan zijn om vooruitgang te boeken, maar ook om blessures te voorkomen. Na het badmintonnen krijg je dan weer aan analyse die je je sterke en zwakke punten toont. De Watch 2 toont je ook je langste rally en het aantal slagen. Tennissers krijgen gelijkaardige gegevens te zien, inclusief de snelheid van hun opslag, en ook voor skiërs zijn er heel wat extra gegevens beschikbaar. Voor andere sporten is er jammer genoeg geen extra data beschikbaar.

Conclusie

De OnePlus Watch 2 is een gigantische verbetering in vergelijking met zijn voorganger van ondertussen drie jaar geleden. Het is een zeer stevige, mooi ontworpen en kwaliteitsvolle smartwatch die heel wat nuttige functies heeft. Vooral wie bezig is met zijn, haar of hun gezondheid en regelmatig sport moet de aankoop van een OnePlus Watch 2 overwegen. Bovendien kan er geen enkele concurrent tippen aan de indrukwekkende batterijduur. Dankzij de zeer competitieve prijs is het toestel een van meest interessante keuzes op de markt voor Androidgebruikers.

De OnePlus Watch 2 is beschikbaar voor 329 euro.