Reuters: Jack Ma geeft controle over Ant Group op 

Oprichter jack Ma geeft de controle over Ant Group op. Dit meldde persbureau Reuters dit weekend. Ant is de fintech-tak van Alibaba, de Chinese e-commerce-gigant opgezet door Ma.

Waarom is dit belangrijk?

Eind 2020 zou Ant een beursnotering krijgen, de grootste IPO ooit, maar na een speech waarin Ma stevige kritiek uitte op het Chinese beleid, werd deze halsoverkop afgeblazen. En ook Ma verdween maandenlang van de radar. 

In het nieuws: Volgens Reuters heeft Ma een belang in Ant van 10 procent. Maar zijn stemrecht overtreft de 50 procent. Dit wordt nu volgens het persbureau verlaagd naar iets meer dan 6 procent.

  • Mogelijk dat deze stap van Ma de beursplannen van Ant weer nieuw leven weet in te blazen.
  • Ant zou niet aan alle voorwaarden voor een beursnotering voldoen, zei de toezichthouder destijds in een korte verklaring. Om welke voorwaarden het exact ging, bleef onduidelijk.
  • Jack Ma zelf zou al maanden met zijn gezin niet meer in eigen land, maar in het centrum van de Japanse hoofdstad Tokio wonen, bracht de Financial Times onlangs naar buiten.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.