Republikeinse Conventie: Melania Trump richt zich tot vrouwelijke kiezers

De tweede avond van de Republikeinse Conventie werd opgeluisterd door Melania Trump, die zich vanuit de rozentuin van het Witte Huis richtte tot de vrouwelijke kiezers. Als enige had ze het ook over de coronapandemie in het Verenigde Staten.

Met haar toespraak probeerde de first lady bij te dragen aan het imago van de Republikeinse Partij als hoeder van de traditionele Amerikaanse familie. Er werd reikhalzend uitgekeken naar haar passage, want na haar toespraak op de vorige conventie werd Melania Trump ervan beschuldigd speeches van voormalig first lady Michelle Obama te hebben geplagieerd.

De echtgenote van Donald Trump sprak troostende woorden tot families die lijden onder de coronapandemie. ‘Mijn diepste medeleven gaat uit naar iedereen die een geliefde heeft verloren en mijn gebieden zijn er voor hen die ziek zijn of lijden. Ik weet dat veel mensen zich angstig of hulpeloos voelen. Ik wil dat je weet dat je niet alleen bent’, zei ze.

‘Vreselijke epidemie’

Ze beloofde dat haar echtgenoot ‘niet zou rusten tot hij al het mogelijke heeft gedaan om te zorgen voor iedereen die heeft geleden onder deze vreselijke epidemie’. Ook sprak Melania dankwoorden uit richting zorgmedewerkers en ze verwees naar naar de onrust rond de rassenverhoudingen in Amerika. Ze riep op om een einde te maken aan het geweld en om niet langer te veroordelen op basis van huidskleur.

In de Verenigde Staten overleden dinsdag meer dan 1.200 Amerikanen aan een besmetting, waardoor de trieste balans op bijna 180.000 stergevallen kwam. Het aantal bevestigde gevallen in het land ligt op bijna 5,8 miljoen.

‘Opluchting voor terroristen’

Andere prominente sprekers waren minder verzoenend. Trumps zoon Eric haalde hard uit naar de Democratische kandidaat Joe Biden. Biden ‘weet niks van de Amerikaanse arbeider of Amerikaanse bedrijven’, klonk het. Hij merkte ook op dat China over Biden heen zou lopen en noemde het ‘een enorme opluchting voor terroristen’ als Biden verkozen zou worden.

Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo prees vanuit Jeruzalem Trumps buitenlandbeleid. Pompeo zette zijn baas neer als iemand die weet hoe hij een goede deal moet sluiten en wees onder meer op Trumps toenadering tot Noord-Korea en de recente deal tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, waarbij de Verenigde Staten bemiddelden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20