Renault kondigt nieuwe joint venture aan: 5 miljoen extra emissievrije voertuigen per jaar

De Renault-groep zal volgend jaar extra inzetten op de productie van hybride en emissievrije wagens. Dat is het resultaat van een nieuwe joint venture met het Chinese Geely.

Waarom is dit belangrijk?

De EU wil de uitstoot van broeikasgassen de komende jaren fors verminderen. Om dat te kunnen realiseren, stelde ze in 2020 een Europese Green Deal op: een reeks initiatieven met als doel Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Een deel van dat pakket is het verbod op de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor vanaf 2035. Europa wil vanaf dan de omschakeling maken naar een volledig elektrische toekomst. Daar bereiden autobouwers van over de hele wereld zich nu op voor.

De essentie: Renault zal zijn productie van emissievrije voertuigen (EV) vanaf volgend jaar verder opvoeren, staat te lezen in L’Echo.

  • Dat is het resultaat van het sluiten van een nieuwe joint venture met het Chinese Geely, onder meer ook eigenaar van Volvo Cars.
  • Daardoor zal Renault vanaf 2023, naar verwachting, een extra 5 miljoen hybride en emissievrije motoren per jaar produceren.
  • De joint venture zal plaatsmaken voor 19.000 nieuwe mensen, in 17 verschillende fabrieken en vijf ontwikkelingscentra, verspreid over drie continenten.

Renaulution

In de toekomst: De samenwerking is een nieuwe stap in de ‘Renaulution’ van de Franse autofabrikant.

Renault lijkt hard in te zetten op de omschakeling naar een elektrische toekomst, zo blijkt uit de initiatieven die het bedrijf reeds nam. De transformatie van Renault in kaart:

  • Renault Ampère: een divisie binnen het bedrijf die zich toespitst op de ontwikkeling van elektrische wagens.
  • Renault Alpine: het emissievrije merk van de Franse autobouwer.
  • Renault Mobilize: een divisie binnen Renault die mobiliteitsoplossingen biedt “voor elke kilometer en elke kilowatt”.
  • The Future is Neutral: een entiteit gewijd aan het realiseren van een “circulaire economie” binnen de auto-industrie.

(ns)

Meer
Auto