Reissector wil ‘corridorreizen’ organiseren

TUI, Sunweb en Brussels Airlines zijn naar de regering gestapt met een voorstel om ‘corridorreizen’ te organiseren. Dat zegt woordvoerder Piet Demeyere van touroperator TUI. Reizigers zouden daarbij all-inreizen naar hotels in rode zones kunnen maken, zonder achteraf in quarantaine te moeten.

Het reisverbod voor bestemmingen in de Europese Unie wordt na de paasvakantie opgeheven, maar niet-essentiële reizen blijven wel afgeraden. Wie terugkeert uit een rode zone, momenteel een groot deel van Europa, zal nog steeds twee testen moeten ondergaan en zeven dagen in quarantaine moeten. Dat maakt dat TUI maar een fractie van zijn aanbod op de markt kan brengen, zegt de TUI-woordvoerder. Tot nu toe organiseerde de grootste touroperator van het land geen pakketreizen naar rood ingekleurde zones. Maar samen met Brussels Airlines en Sunweb, wil TUI daar verandering in brengen.

De sector is naar de regering gestapt met een voorstel: reizen op “gecontroleerde manier” in zorgvuldig geselecteerde hotels in rode zones. “De reizigers mogen hun hotel niet verlaten, worden getest voor vertrek maar ook voor ze terug vliegen en nog eens op de luchthaven in België. Op hun Passenger Locator Form zouden ze dan kunnen aanduiden dat ze een corridorvakantie hebben gehad, en dan is quarantaine niet meer nodig”, legt Demeyere uit. Volgens Demeyere werd het plan tijdens een eerste onderhoud met de overheid ‘positief onthaald’. De sector hoopt dat het systeem snel kan worden toegepast.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20