Regering redt bagage-afhandelaar Aviapartner met 25 miljoen euro: ‘Anders dreigt chaos’

De Belgische ­regering is bereid om Aviapartner een levenslijn van 20 à 25 miljoen euro te geven om de grondafhandelaar door de coronacrisis te loodsen.

De regeringspartijen hebben daarover een princiepsakkoord bereikt, dat donderdag wordt voorgelegd aan de raad van bestuur van de federale investeringsmaatschappij Fpim, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag.

Als financiële arm van de regering moet de Fpim het akkoord nu concretiseren. Ze overweegt om Aviapartner een ­lening te geven die in aandelen kan worden omgezet. Daarbij zal ook gekeken worden naar de ­Europese Commissie, die haar goedkeuring moet geven voor een eventuele redding.

Faillissement Swissport

Aviapartner is momenteel de enige die op Brussels Airport een vergunning heeft om passagiersvluchten af te handelen. Zo’n grondafhandelaar is onmisbaar en de regering vreest dat een faillissement Zaventem in chaos zou storten, nadat Swissport België vorige week al de handdoek heeft geworpen. De luchthaven is nog altijd op zoek naar een vervanger voor Swissport.

Aviapartner bekijkt hoe het zijn activiteiten kan uitbreiden, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20