Reddit-beleggers doen aandeel van zorgverzekeraar Clover Health fors hoger schieten

De Reddit-beleggers zijn massaal op zoek naar nieuwe aandelen om aan hun portefeuille toe te voegen. Naast de fastfoodketen Wendy’s hebben ze dinsdag ook Clover Health, een Amerikaanse start-up op de markt van de zorgverzekeringen, de hoogte ingejaagd.

Waarom is dit belangrijk?

De Reddit-beleggers zijn opnieuw enorm actief op de aandelenmarkten. In januari hebben ze inmiddels bewezen dat ze een enorme impact kunnen hebben op de koersen van bepaalde aandelen. De afgelopen weken zijn ze er onder meer in geslaagd om die prestaties te evenaren. Zo hebben ze het aandeel van de Amerikaanse cinemaketen AMC Entertainment stevig doen stijgen. Sinds 24 mei is het aandeel bijna 300 procent meer waard.

Het aandeel van Clover Health stond omstreeks 20 uur ’s avonds 76 procent in de plus. Op het hoogtepunt noteerde het aandeel zelfs 100 procent hoger. Het aandeel heeft al enkele dagen de wind in de zeilen, maar vandaag is de stijging toch opvallend sterk. Op het moment van dit schrijven betaalt u 21 dollar voor één aandeel. Begin deze maand was dat nog 7,7 dollar. Sinds de start van juni is het aandeel dus al gestegen met 170 procent.

Zoektocht naar nieuwe aandelen

We moeten niet lang zoeken om een verklaring te vinden voor die forse stijging. Het aandeel is namelijk in het vizier gekomen van het legertje Reddit-beleggers. Zij waren de afgelopen weken ook al verantwoordelijk voor de hausses van onder meer GameStop en AMC Entertainment. Het valt op dat de meme-beleggers voortdurend op zoek zijn naar nieuwe aandelen om de hoogte in te stuwen. Eerder deze week hadden ze via Wallstreetbets, een Reddit-groep die meer dan 10 miljoen leden telt, ook opgeroepen om aandelen van Wendy’s te kopen. Dat heeft dinsdagavond (20 uur) geresulteerd in een stijging van 19,5 procent.

Volgens het databedrijf FactSet waren er rond 18 uur al 400 miljoen aandelen van Clover Health van eigenaar veranderd. Dat is 18 keer meer dan het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.

Short squeeze

Het aandeel van Clover Health was één van de meest besproken onderwerpen in Wallstreetbets. Volgens QuiverQuant was Clover de naam die dinsdag het meest werd vermeld in de groep.

De kans bestaat dat de beleggers, naar het voorbeeld van onder GameStop en AMC Entertainment, een short squeeze willen bewerkstelligen. Volgens het databedrijf S3 Partners hebben beleggers op 43,5 procent van de aandelen een shortpositie ingenomen. Ter vergelijking: bij AMC is dat momenteel 18 procent.

Omstreeks 20 uur stond het aandeel van AMC Entertainment op ongeveer dezelfde positie als bij de start van de handelsdag. GameStop stond op datzelfde moment 6,4 procent in de plus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20