Recordaantal nieuwe besmettingen wereldwijd

Bij ons is de eerste golf van corona en Covid-19 gaan liggen, maar wereldwijd zit het aantal besmettingen in stijgende lijn.

Het aantal bevestigde gevallen van Covid-19, de infectie die veroorzaakt wordt door het coronavirus, is de laatste 24 uur toegenomen met 183.020 gevallen. Dat is een nieuw record. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In Noord- en Zuid-Amerika vallen de meeste nieuwe besmettingen, samen goed voor 116.000 gevallen.

Brazilië en de VS

Het vorige wereldwijde record was slechts drie dagen oud. Op donderdag testten ruim 181.000 mensen positief. In totaal zijn er nu wereldwijd 8,7 miljoen mensen positief getest op Covid-19.

Het dodental door het coronavirus in Brazilië is de 50.000 gepasseerd. De afgelopen dag werden 641 nieuwe doden geteld en daarmee komt het totaal op 50.617. Afgelopen vrijdag steeg het aantal bevestigde besmettingen tot meer dan 1 miljoen; dat staat inmiddels op 1.085.038.

Na de Verenigde Staten zijn de meeste nieuwe besmettingen te vinden in Brazilië. Daar passeerde de dodentol dit weekend de 50.000. In de Verenigde Staten steeg het aantal besmettingen tot meer dan 1 miljoen. In beide landen is er volgens de WHO sprake van onderrapportage.

Duitsland en Wales

Opvallend: net vandaag raakte bekend dat het reproductiecijfer in Duitsland, dat is het aantal mensen dat besmet raakt door contact met 1 persoon, boven de 1 gestegen is. Dat is het punt waarop virologen zich zorgen beginnen te maken over de besmettingsgraad. In ons land ligt dat r-cijfer momenteel nog lager dan 1. Het aantal coronabesmettingen steeg dag op dag met 537. De dodentol steeg met 3.

In Wales zijn er dan weer 158 medewerkers van een vleesverwerkingsbedrijf die positief hebben getest op het coronavirus. Het gaat om een vestiging van 2 Sisters Food Group in Llangefni, dat is op het eiland Anglesey. De eerste besmetting raakte donderdag bekend.

De vestiging is gesloten, 560 medewerkers zijn in quarantaine geplaatst en 400 mensen zijn reeds getest. De lokale dienst volksgezondheid houdt er rekening mee dat het aantal besmettingen nog zal oplopen. Deze week zouden de scholen op Anglesey weer openen, door de besmetting wordt die datum uitgesteld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20