Recordaantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen

In de Belgische ziekenhuizen worden momenteel bijna zesduizend corona-patiënten behandeld. Daarmee is het recordaantal van de eerste week van april gebroken. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Belgische gezondheidsinstituut Sciensano. Alle andere parameters, waaronder ook de positiviteitsratio, vertonen eveneens nog altijd een stijgende curve.

Uit de gegevens van Sciensano blijkt dat tijdens de voorbije meetperiode – tussen 19 en 25 oktober – in België dagelijks gemiddeld 14.356 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. Dat betekent een stijging met 40 procent tegenover de zeven dagen voordien.

In totaal zijn in België sinds de uitbraak van de coronapandemie al 368.337 mensen met het virus Covid-19 besmet geraakt. Ook de positiviteitsratio is nog verder gestegen. Elke honderd mensen die worden getest, leiden gemiddeld tot 23,6 procent positieve reacties.

Er moesten de voorbije meetperiode ook gemiddeld 593 mensen per dag met besmettingsverschijnselen in Belgische ziekenhuizen worden opgenomen. Dat betekende een stijging met 86 procent tegenover de periode voordien.

Intensieve zorgen

In de ziekenhuizen verblijven momenteel 5.924 corona-patiënten. Dat is een nieuw record. De vorige piek dateert van het hoogtepunt van de eerste besmettingsgolf, toen op 6 april de ziekenhuizen 5.759 patiënten moesten behandelen.

Sciensano meldt daarbij dat momenteel 993 mensen met ernstige verschijnselen op de diensten intensieve zorgen zijn opgenomen.

De voorbije meetperiode moesten tevens dagelijks gemiddeld 69,3 overlijdens ten gevolge van de besmetting worden gemeld. Dat betekende een stijging met ruim 35 patiënten tegenover de zeven dagen voordien. In totaal heeft Covid-19 in België al aan 11.170 mensen het leven gekost.

Er worden dagelijks gemiddeld 66.600 mensen getest.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20